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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALVIM, M. J.; PASSOS, L. P.; BOTREL, M. de A.; MACHADO, D. A. (ed.). Relatório técnico da Embrapa Gado de Leite 1999-2000. Juiz de Fora, MG: Embrapa Gado de Leite, 2001. 228 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 81).

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.

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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  09/12/2016
Data da última atualização:  20/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALLI, V.; MESSIAS, R. da S.; PERIN, E. C.; BOROWSKI, J. M.; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V.
Afiliação:  VANESSA GALLI, UFPEL; RAFAEL DA SILVA MESSIAS, UFPEL; ELLEN CRISTINA PERIN, UFPEL; JOYCE MOURA BOROWSKI, UFPEL; ADILSON LUIS BAMBERG, CPACT; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL.
Título:  Mild salt stress improves strawberry fruit quality.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  LWT Food Science and Technology, v. 73, p. 693-699, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Strawberry is one of the most popular fruits because of its shape, color and taste, and the presence of antioxidant compounds. Because severe abiotic stresses result in detrimental consequences to plant growth, the effect of cultivating under mild stress conditions has rarely been investigated. Therefore, we evaluated the effect of mild salt stress on yield and quality of strawberry fruit. Mild salt stress did not affect yield. The lower level of mild salt stress evaluated showed increased vegetative growth (24%), higher photosynthetic effectiveness, and increased activity of phenoloxidase (22%) and polyphenoloxidase (33%), as well as the accumulation of sucrose (5%) and anthocyanins (60%) in the fruit, compared to non-stressed plants. The higher level of mild salt stress increased root growth (30%), the activity of phenylalanine ammonia lyase (68%), and the accumulation of total phenolic compounds (14%), and total antioxidant activity (13%) in the fruit, compared to non-stressed plants. The only phenolic compound improved in these treatments was (þ)- catechins. Both levels of salt stress affected the expression of genes involved in the phenylpropanoid and flavonoid pathways, cell wall disassembly and abscisic acid-related genes. Therefore, mild salt stress improves strawberry fruit quality.
Palavras-Chave:  Strawberry.
Thesagro:  Fruta; Fruta de clima temperado; Morango.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151541/1/galli2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT19549 - 1UPCAP - DD
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